Historia Bilder Mål & Syfte Styrelse Stadgar

Historia:

Tänk att Stockholms kvinnors skytteföreningen startade redan på 1940-talet! Då fanns ett intresse för kvinnor, att i krigstider kunna handskas med vapen, framförallt för lottor, sjuksköterskor och luftbevakerskor.  Intresset var direkt enormt, cirka 2000 intresseanmälningar samlades snabbt in och redan två månader senare, den 24 april 1940, var föreningen officiell, då med ordförande fru Lola Jörgenfelt.

Nu är tiderna helt annorlunda, men vi är fortfarande en grupp kvinnor som stolt håller denna förening levande.  Vi tränar och tävlar året om, och till skillnad från 1940-talet behöver vi inte be våra äkta makar om vapeninköp till klubben (!)

Men vi glömmer inte bort de totalt tre kvinnor som tog första steget den där kalla februaridagen på 40-talet och började diskutera bildandet av denna fantastiska förening. Tack till Anna Johansson-Wisborg, Lola Jörgenfelt och Elin Olin!

Inbetalningar:

PG 2727-6